free counters
 

 
 

Consiliere

Premaritală şi maritală

 
 

Eşti tânar şi ai o prietenă pe care iubeşti? Te întrebi ce să faci? Să-i cumăpăr un inel şi s-o cer de soţie? Oare nu este demodat? Nu! Dacă ai aceste sentimente pentru ea şi simţi că şi ea le împărtăşeşte găseşte momentul potrivit şi cere-o în căsătorie! Şi probabil te întrebi ce mai urmează după? O mulţime de probleme ce trebuiesc rezolvate: rochie de mireasă, costum de mire, alegerea naşilor, alegerea bisericii, alegerea restaurantului... şi alte multe detalii ce presupun începrea unei vieţi de familie? Oare doar acestea sunt importante înainte de-a porni împreună pe drumul vieţii de căsnicie?

Precis ai studiat câţiva ani pentru a obţine o diplomă şi o calificare într-un anumit domeniu. Înainte de a primi permisul de conducere a trebuit să cunoşti codul rutier şi să iei ore de conducere şi să dai un examen.

Cu atât mai mult ar trebui să te gândeşti că viaţa de familie presupume responsabilitatea de-a şti să o administrezi şi să o coordonezi.

Consilierea premaritală este menită să ajute tinerii care s-au angajat într-o relaţie de prietenie cu scopul de a porni împreună pe drumul vieţii, dedicându-se unul altuia şi încheind un legământ prin căsătorie. Mulţi obişnuiesc să se logodească înainte de a se căsători. Logodna este o perioadă de pregătire pentru viaţa de căsnicie dar este şi un timp în care cei doi se cunosc mai mult unul pe celălalt.

Dacă veţi decide că aveţi nevoie de consiliere premaritală veţi beneficia de câteva lucruri:

  • Veţi descoperi bucuria de a vă cunoaşte unul pe celălalt mai mult decât v-aţi imaginat vreodată.

  • Veţi avea ocazia să vorbiţi despre lucruri care n-aţi visat să vorbiţi, dar despre care a-ţi ştiut întotdeauna că ar trebui să discutaţi.

  • Veţi învăţa principiile de bază ale unei vieţi de căsnicie reuşite aşa cum le prezintă Biblia.

  • Veţi învăţa şi veţi pune în aplicare deprinderi fundamentale pe care trebuie să le căpătaţi pentru a clădi o căsnicie fericită.

  • Veţi descoperi planul lui Dumnezeu cu privire la adevărata intimitate sexuală.

  • Veţi avea ocazia să beneficiaţi de un punct de vedre obiectiv cu privire la relaţia voastră fără a influienţa decizia voastră de a vă căsători.