free counters
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

Aproape de inimioara ta!

Activităţi psihologice pentru copii

 

V-aţi întrebat vreodată cine este copilul dumneavoastră? Ce ştiţi despre el?
Cât cunoaşteţi despre trăirile sale, despre personalitatea sa, despre aptitudinile sau aspiraţiile sale?
Dar despre greutăţile specifice vârstei?
Ati dorit de multe ori să-l ajutaţi, dar nu ştiţi cum?

Centrul de Consiliere a anticipat nevoile părinţilor prin intermediul activităţilor psihologice. Aici copii beneficiază de consiliere psihologică, din partea unui psiholog specializat în terapia copilului şi a familiei. Centrul pune la dispoziţia copiilor dvs.:

•  un ambient distractiv şi stimulativ•  arii de dezvoltare specifice vârstei.

•  oportunitatea de a participa la diferite activităţi care promoveză socializarea, exprimarea sentimentelor, exprimarea creativă.
•  activităţi tematice specifice vârstei: activităţi practice (pictură, lucru manual), educaţie pentru societate, activităţi recreative, concursuri.

Programele Centrului de Consiliere :

Consiliere psihologică

Pe parcursul dezvoltării şi consolidării personalităţii copilului au loc multe etape dificile care pot declanşa blocaje emoţionale, dificultăţi şcolare, relaţii conflictuale, care au asupra lui un impact foarte puternic.
Specialiştii noştri asigură copilului, dar şi familiei, suportul emoţional şi informaţional necesar.

Copiii sunt ajutaţi să depăşească aceste momente dificile, dar şi să descopere în ei înşisi resurse pentru a face faţă în viitor dificultăţilor vieţii.

Art-terapie de grup

Prin activităţi precum desenul, pictura, modelajul, teatrul, poveştile, etc, il ajutam pe copil să se înteleagă pe sine, să se elibereze de anxietăţile acumulate, de tensiuni şi să găsească o manieră personală de a se exprima şi de a comunica. Apartenenţa la grup il ajută pe copil ca prin asemănare sau prin deosebire de ceilalţi copii să găsească acea manieră proprie şi eficientă de a se pune în valoare, consolidându-i încrederea în sine. De asemenea pe langă optimizarea capacităţii de relaţionare, dezvoltarea expresivităţii verbale şi nonverbale, descărcarea tensiunilor, atelierul de art terapie îl ajută să-şi folosească şi să-şi dezvolte potenţialul creativ într-o manieră originală şi constructivă.


Şcoala părinţilor

 

Meseria de părinte necesită o adevărată maiestrie privind educarea comportamentului, relaţiilor şi activităţiilor copilului. De aceea o “Şcoală a părinţilor” în care părinţii să găsească cele mai eficiente modalităţi de interacţiune cu copiii lor devine un lucru oportun şi necesar. Împreună cu specialiştii nostri veţi găsi strategii optime de relaţionare şi soluţionare a dificultăţilor cu privire la problemele, preocuparile, nevoile ce-i frământă pe copiii dumneavoastră în etapele de dezvoltare a personalităţii.